Vágólapra másolva!
Bár ő kapott öt rajthelyes büntetést miatta, szerinte a Lotus versenyzője okozta azt a kalamajkát az Olasz Nagydíj rajtjánál, amiben hárman azonnal kiestek.

Tonio Liuzzi nem tartja jogosnak, hogy az Olasz Nagydíj sportfelügyelői öt rajthelyes büntetéssel sújtották a vasárnapi verseny rajtjánál történt baleset okozásáért, mert úgy érzi, valójában Heikki Kovalainen volt a felelős érte.

Liuzzi a start után kihúzódott a pálya jobb szélére, de amikor rálépett a fékre, autójának jobbhátsó kereke a fűre sodródott, amitől megpördült, és irányíthatatlanul tovább száguldva kiütötte az első sikánban egymás mellett elforduló Vitalij Petrovot és Nico Rosberget. Jóllehet, csak ők hárman estek ki azonnal, a balesetbe közvetve több másik versenyző belekeveredett, és pályára küldték miatta a Safety Car-t is.

"Nagy kár érte, bocsánatot is kértem Rosbergtől és Petrovtól, de nem én voltam a hibás, mert Kovalainen szorított le a fűre" - állította Liuzzi az Autosportnak. "Amikor már a füvön voltam, teljesen kicsúszott a kezemből az irányítás, minden emiatt történt."

"Jobb oldalról próbáltam kerülni Kovalainent, de ő a fűre terelt, és addigra meg is érkeztünk a fékezési ponthoz. Megpróbáltam fékezni, csakhogy nyilván nem volt tapadás, ezért csúsztam meg."

Forrás: AFP

Liuzzi hozzátette, hogy - amint az a lassításból is látszott - egy pillanatra visszanyerte az irányítást, utána viszont végleg elveszítette. A kérdésre, hogy mire gondolt közben, azt felelte: "Lényegében arra, hogy 'ó, a francba!' Arra, hogy baj lesz, mert valakinek biztosan neki fogok ütközni. Amikor először megcsúsztam, még a füvön is sikerült korrigálnom, másodszor azonban teljesen elveszettem az autót."

"Szerintem, ha Kovalainen nem húzza rám a kormányt, megúsztuk volna, mert volt elég hely. De még vissza akarom nézni az esetről készült felvételt, valaki ugyanis azt mesélte, hogy őt (Kovalainent) is leszorították. Az azonban biztos, hogy engem ő terelt le a fűre. Pedig a balesetet el lehetett volna kerülni."