Vágólapra másolva!
Miután a Parabolicában megpördült, mert túl korán nyitotta fel a hátsó szárnyat, a Williamsnek nem volt ideje teljesen megjavítani a venezuelai autóját. Mégis bejutott a Q2-be.

Pastor Maldonado annak ellenére szerezte meg a 14. rajtkockát az Olasz Nagydíjra, hogy miután a Q1 elején megsérült az autója, a csapata nem tudta időben helyrehozni a kárt. A Williams versenyzője már az időmérőnek is alig vághatott neki, mert a szombat délelőtti szabadedzésen elromlott a kocsijában a KERS, amit délutánra épphogy sikerült megjavítaniuk a szerelőknek.

Ám éppen csak kihajtott a pályára, az első körében, amikor még hidegek voltak a gumijai, túl korán nyitotta ki a DRS-t a Parabolica kijáratánál, és megpördült, a belső korlátnak csapva Williamsét. Az autóról letört ugyan az első vezetőszárny, de elegánsan begurulhatott vele a garázsba, ahonnan egy orrkúpcsere és egy rövid átvizsgálás után ismét útnak indították.

Maldonado nem tagadta, hogy saját hibájából mutatta be a nagy sebességű piruettet, de a Williams technikai igazgatója, Sam Michael elárulta, hogy az autóját valójában csak félig javították meg. A kicsúszástól "komolyan megrongálódott a karosszéria-borítás, amit az edzés végéig nem tudtuk teljesen megszerelni. A köridejei ehhez képest jók voltak" - vélte. Maldonado 78 ezredmásodperccel maradt le csapattársától, Rubens Barrichellótól, aki ezzel az idei időmérőkön 7:6-ra átvette a vezetést.

"Ez a nap az egész csapat számára nehéz volt" - mondta Maldonado. "A szerelőink nagyszerű munkát végeztek, amikor időben megjavították az autómat, így kimehettem a pályára a Q1-ben. Aztán jött az a nagy kicsúszás az első körömben."

"A gumik még nem álltak készen, ezért kicsit túl optimistán bántam a hátsó szárnyal, elvesztettem az irányítást az autóm fölött, és a korlátnak ütköztem vele. Nem sérült meg túlzottan, leginkább csak az első szárnya szenvedett kárt, de azt ki tudtuk cserélni."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RsIWcx9PqjwzcUmk