Vágólapra másolva!
Sébastien Buemi csak négy kört tudott teljesíteni az Olasz Nagydíj második szabadedzésén, a svájci a Parabolica kanyarnál csapódott a gumifalnak.

Nem tartott sokáig Sébastien Buemi délutáni szabadedzése Monzában: a Toro Rosso versenyzője a gyakorlás kilencedik percében, négy kör teljesítése után a gumifalban találta magát. A svájci a Parabolicában csúszott le a pályáról, majd a kavicságyon átsodródva nekicsapódott a falnak. Buemi sértetlenül szállt ki, az edzést azonban nem tudta folytatni, mivel az első vezetőszárny és a bal első kerék letört az autóról.

Buemi elismerte, hogy ő volt a felelős a balesetért. "Hibáztam, és nekiütköztem a falnak. Sajnálom, hogy ilyen sok munkát adtam a csapatnak, de ahogy mondani szokták, holnap új nap kezdődik. Ma este keményen dolgozom majd a mérnökeimmel, meglátjuk, mit tehetünk a hétvége hátralevő részében" - nyilatkozta csalódottan.

A svájci mindkét edzést a 17. helyen zárta, elmaradva csapattársától, Jaime Alguersuaritól, aki délelőtt a tizedik, délután pedig a 14. pozíciót tudta megszerezni.