Vágólapra másolva!
Ha Robert Kubica jövőre visszatér, egyiküknek távoznia kell a csapattól, de az orosz azt állítja, nem aggódik emiatt.

Az év elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica kilátásairól továbbra sem lehet biztosat tudni, de ha úgy alakul, hogy visszatér, a Renault jelenlegi versenyzői közül az egyiknek biztosan mennie kell. Bruno Sennát csak az előző futamon, a Belga Nagydíjon léptették elő a menesztett Nick Heidfeld helyére. Ráadásul a Renault vezetői nem tagadják, hogy szerepel a listájukon a GP2 idei bajnoka, Romain Grosjean is, aki talán már a szingapúri nyitóedzésen vezetheti majd az egyik autójukat.

Vitalij Petrov ennek ellenére azt állítja, nem érzi veszélyben az állását. "A szerződésem jövőre biztos" - jelentette ki Monzában, Sennáról hozzátéve: "Ha legyőz, hát úgy legyen, nekem nem számít. Én úgy fogok vezetni, mint mindig, aztán majd meglátjuk, mi lesz."

A spái időmérőn Senna ugyan gyorsabb volt nála, de Petrov szerint csak azért, mert neki fékproblémái voltak. A 27. születésnapját éppen ma ünneplő orosz úgy véli, a Renault már úgyis lemondhat a konstruktőri 4. helyről, amelyért sokáig harcban állt a Mercedesszel.

"Azt hiszem, már le is állítottuk a fejlesztéseket" - árulta el. "A szezon közepén buktuk el a küzdelmet, a szélcsatornánk felújítása miatt. Az volt az oka, hogy romlott a teljesítményünk. A csapatnál senki sem elégedett, mert mi szeretnénk lenni a legjobbak, és harcolni akarunk a Mercedesszel is. Ha visszagondolunk, az év elején a Mercedes még sehol nem volt hozzánk képest, de aztán mi elkezdtünk visszaesni, ők viszont erősödtek."

"Az utóbbi három-négy versenyen már nagyon nehéz volt bejutnunk a legjobb tíz közé, ezért vagyunk csalódottak. Amikor egy csapat elégedett, jobban is teljesít."