Vágólapra másolva!
Schumachert viszont szerinte békén kellene hagyni, mert a versenyzésével jól ötvözi a professzionalizmust és a szórakozást. Hamiltont szívesen igazolná a csapatához, ha lehetne.

A tízszeres nagydíjgyőztes Gerhard Berger szerint a Mercedes nem traktálhatja tovább kifogásokkal a szurkolóit, és másfél év küszködés után végre a hírnevéhez méltó teljesítményt kell nyújtania. Brawn GP néven az istálló 2009-ben még elhódította mindkét világbajnoki címet, de amióta a Mercedes megvásárolta, még futamgyőzelmet sem aratott, és csak a három élcsapat által elhullajtott morzsákat tudta felcsipegetni.

"Belgiumban elkeserítő volt látni, hogy (Nico) Rosberg fantasztikusan rajtol, aztán tökéletesen vezet, néhány kör elteltével mégis úgy kezd visszazuhanni a mezőnyben, mint egy gyenge kezdő" - mondta az 52 éves Berger az Autosportnak. "Már fárasztanak a Mercedes örökös kifogásai. Magától értetődőnek kellene lennie, hogy egy prémium autógyártó prémium F1-es autót biztosít a versenyzőinek. A motorjukat széles körben a mezőny legjobbjának tartják. Most rajtuk a sor, hogy autóból is megépítsék a legjobbat."

Berger ugyanakkor védelmébe vette Michael Schumachert, aki a visszatérése óta nem képes felnőni hajdani önmagához. "Először is hadd szögezzem le, hogy elegem van a szakértők tanácsaiból, akik folyamatosan a visszavonulását szorgalmazzák" - mondta. "Nagyon élvezi a versenyzést, és az ő képességeivel miért ne szórakozhatna jól? Egyszerűen csak a professzionalizmust ötvözi a szórakozással."

"Annyi siker után megérdemli ezt. A piacnak megvannak a maga szabályai. Amíg kap valakitől autót, megteheti, hogy tovább versenyez."

Az osztrák exversenyző nem tartja teljesen jogosnak a Lewis Hamiltont illető kritikákat sem. "Fogalmazzunk úgy, hogy ha lenne egy csapatom, nagyon szeretném ott tudni első hegedűsnek" - jelentette ki. "Sebbel (Vettellel) párban - bár lehet, hogy nem is, mert ebből káosz sülne ki!"

Forrás: Mercedes

"Az én megítélésem szerint ma Vettel, (Fernando) Alonso és Hamilton a rajtrács legjobbjai. Vettel tökéletesen teljesít. Alonso követ el kisebb hibákat, az autója azonban nem áll Sebével egy szinten. Lewis tud a legjobban előzni, de közben óriási kockázatot vállal, ezért általában ötven-ötven százalék az esélye, hogy bejön-e a próbálkozása, vagy ütközik. Nem az összes karambolért Lewis tehető felelőssé, az viszont tény, hogy ő is kell hozzájuk. És nem fest előnyös képet senkiről, ha mindig ott van, amikor baj történik."

Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt szerette volna a stábjában tudni, Berger - aki 2008-ig a Toro Rosso társtulajdonosa volt - leszögezte, hogy nem akar visszatérni a Forma-1-be. "A közeljövőben semmilyen tervem nincs" - mondta. "Egyszerűen nem akarok folyton utazgatni."

"Jobban érdekelne, ha egy csapatot irányíthatnék, és vasárnaponként versenyezhetnénk vele. Erre azonban nem fog sor kerülni."