Vágólapra másolva!
A csapat sem kéri, hogy Lewis Hamilton változtasson agresszív hozzáállásán. A főmérnök, Philip Prew szerint lassan eljön az ideje, hogy a 2012-es autóra koncentráljanak.

Lewis Hamilton az idén többször került a támadások kereszttüzébe vezetési stílusa miatt, a brit ugyanis feltűnően sok vitatott eset, ütközés részesévé vált a szezon során. Az ily módon elvesztegetett pontok is hozzájárultak ahhoz, hogy Hamilton csak az ötödik helyen áll a bajnokságban csapattársa, az egyébként rendszerint lassabb tempóra képes Jenson Button mögött.

A McLaren vezetősége a nyilvánosság előtt továbbra is kiáll a 2008-as világbajnok mellett. "Nem fogjuk azt kérni tőle, hogy megváltozzon. Lewis rámenős, agresszív versenyző, és mi teljes mértékben támogatjuk ezt a hozzáállást. Nyert már így bajnokságokat, és a jövőben is ez a célunk vele" - jelentette ki a csapat telefonos sajtókonferenciáján a főmérnök, Phil Prew.

"Keményen kell hajtania, ez pedig azzal jár, hogy komoly kockázatokat vállal" - mondta Prew Hamiltonról, aki a Belga Nagydíjon saját bevallása szerint is önhibájából esett ki a Kamui Kobajasival történt ütközés után. A főmérnök szerint Hamilton a jövőben még előnyt is kovácsolhat az idei esetekből.

"Lewis nagyon okos srác, és rendkívül jó autóversenyző. Átgondolja majd azokat a nehézségeket, amelyekkel az idén meg kellett küzdenie, és még erősebben fog visszatérni" - vélekedett.

Bár a McLarennél továbbra is állítják, hogy jelentős hátrányuk ellenére még nem mondtak le az idei világbajnoki címről, Prew elárulta, hogy hamarosan már a 2012-es autó tervezésére fektetnek nagyobb hangsúlyt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az idei autó fejlesztésével felhagynának, különösen annak fényében, hogy jövőre - a befújt diffúzorok tiltásán kívül - nem várható nagyobb szabályváltozás az autókra vonatkozóan.

"Azokra az elemekre kell koncentrálnunk, amelyek javulást hoznak a köridők tekintetében, és a következő szezonban is előnyünk származhat belőlük. Ilyen például az első és a hátsó szárny, ezeket a jövőre érvényes szabályok mellett is közvetlenül átvihetjük az új autóra" - magyarázta a főmérnök.