Vágólapra másolva!
A csapat állítólag újabb fizetős versenyzőt keres Pastor Maldonado mellé, az egyik jelölt Adrian Sutil.

A Grandprix.com úgy tudja, a Williamsnél éppen azt fontolgatják, hogy megválnak a Forma-1 történetének legrutinosabb versenyzőjétől, Rubens Barrichellótól, aki már 315 nagydíjon állt rajthoz. Noha a 39 éves brazil a szezon során többször kritizálta a csapatot, állítólag szeretné náluk folytatni a pályafutását. Csakhogy azok után, hogy tavaly hatodik lett a konstruktőri összetettben, az egykor jobb napokat látott Williams az idén még gyengébben teljesít, és jelenleg a kilencedik helyen áll, 5 pontjával csupán a három új istállót előzve meg.

Ez a visszaesés az év végén kiosztott pénzdíjakban mintegy ötmillió dolláros hiányt jelent a Williamsnek, s mivel több szponzora is el akarja hagyni a csapatot, a vezérigazgató, Adam Parr a hírek szerint olyan versenyzőt keres Barrichello helyére, aki nagyjából ekkora összegű támogatást tud maga mögött. A GP2 szereplői közül többen, például Giedo van der Garde, Jules Bianchi vagy Charles Pic is szóba jöhetnek, de a Williams inkább egy rutinos embert szeretne - különösen az után, hogy a csapat technikai stábját jelentősen átszervezték, és a műszaki igazgató, Sam Michael benyújtotta a lemondását.

Így a csapat egyik jelöltje Adrian Sutil lehet, aki a Medion, a Capri-Sun, az Enzo Hotels és a Techart révén jelentős összeggel tudna hozzájárulni a költségvetésükhöz, s akinek a helye a Force Indiánál egyébként sem biztos, mégpedig éppen a Williamstől érkező tesztpilóta, Nico Hülkenberg miatt. Venezuelai szponzorai révén Pastor Maldonado is fizet a pilótaüléséért.

Barrichello menesztését látszik igazolni az is, hogy a Williams a belgiumi hétvégén lemondott egy sajtótájékoztatót, mondván, "az utóbbi időben napvilágot látó hírek túl negatív szelleműek voltak, és a versenyzőinknek a munkájukra kell koncentrálniuk". Feltételezések szerint a valódi ok az lehetett, hogy nem akarták az újságírók közelébe engedni a brazilt, aki valószínűleg nyíltan támadta volna a főnökeit helyzetének tisztázatlansága miatt.