Vágólapra másolva!
Gerhard Berger szerint a Mercedes csapatutasítást alkalmazott Spában, hogy Michael Schumacher minél előrébb végezhessen jubileumi futamán.

A Belga Nagydíj utolsó szakaszában Michael Schumacher a 24. rajthelyről már a hatodik pozícióba küzdötte fel magát, közvetlenül csapattársa, Nico Rosberg mögé. A Mercedes vezetői először áldásukat adták a két versenyző közötti párbajra, pár körrel később azonban arra utasították Rosberget, hogy spóroljon az üzemanyaggal. A fiatalabbik német így óvatosabb vezetésre kényszerült, a Forma-1-es debütálásának huszadik évfordulóját ünneplő Schumacher pedig megelőzte.

A korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger biztos benne, hogy a Mercedes ezzel a módszerrel szerette volna szebbé tenné Schumacher jubileumát, véleménye szerint teljesen feleslegesen. "Amikor egy csapat versenyzői az ötödik és a hatodik helyen állnak, akkor sokkal jobban tennék, ha azon gondolkoznának, hogyan építsenek egy győztes autót" - nyilatkozta a Red Bull tulajdonában lévő Servus TV-nek. "Nem pedig azzal kellene játszadozniuk, hogy melyik pilótájuk végezzen előrébb - ezeknél a helyezéseknél ugyanis ez teljesen mindegy."

"Hagyni kellene őket, hogy szabadon versenyezzenek, akkor is, ha a fiatalabb pilóta végez előrébb" - folytatta. "Egyáltalán nem értek egyet azzal, ahogy ilyen körülmények között taktikáztak."

Forrás: Mercedes

Berger szerint a Mercedes utasítása komolytalanná tette a csapat versenyét. "Jól illett Michael versenyéhez az előzés. Az arany sisakot viselte, 20 év után, ráadásul a Mercedes versenyzőjeként. Ettől függetlenül ez ostoba helyzet volt, nem reklámforgatáson vettek részt..." - fakadt ki.

Az osztrák hozzátette, szerinte alaptalanok a Schumacher visszavonulásáról szóló pletykák, hiszen a hétszeres világbajnok láthatóan jól érzi magát a Mercedesnél. Berger úgy gondolja, a 42 éves versenyző hibázott akkor, amikor visszatérése előtt a bajnoki cím visszahódításáról beszélt, hiszen sokan ezért csalódtak az elmúlt másfél évben nyújtott teljesítményében.

"Azt kellett volna mondania a rajongóinak, hogy majd újra futamokat nyerhet, ha ehhez megfelelő autót kap, de tulajdonképpen csak azért jött vissza, mert jól akarta érezni magát" - vélekedett Schumacher korábbi ellenfele.