Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői nem elégedettek a Belga Nagydíjon elért helyezésükkel, a problémát ismét a hűvös idő és a keményebb keverékű abroncsok okozták.

Bár a Belga Nagydíj elején úgy tűnt, mindkét Ferrari az élmezőnyben végezhet, Fernando Alonso végül a 4., Felipe Massa pedig a 8. helyen ért célba. A 8. pozícióból induló spanyol egy jó rajt után feljött a 4. helyre, majd a futam nagy részében dobogós helyen autózott. A közepes keverékű gumikon viszont nagyon lelassult, előbb Mark Webber, majd két körrel a leintés előtt Jenson Button is megelőzte.

"Nehéz lett volna a 4. helynél előrébb végezni, különösen azért, mert a közepes gumikon szenvedtünk: ilyen körülmények között másfél másodperccel lassabbak vagyunk, mint a legjobbak" - mondta a csalódott Alonso a futam után. "Őszintén szólva nem hittem, hogy komoly esélyem lett volna nyerni, de a dobogót elérhettük volna."

Alonso hozzátette, hogy a Ferrari esélyeit az időjárás is rontotta - az olaszoknak tényleg nincs szerencséjük, hiszen a Nürburgring és a Hungaroring után ismét szokatlanul hűvös időben volt a verseny. Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően Alonso feljött a világbajnokság 3. helyére, de lassan kijelenthető, hogy hét futammal a szezon vége előtt már csak matematikai esélye van a 102 ponttal előtte álló Sebastian Vettel legyőzésére.

Forrás: AFP

Alonsóhoz hasonlóan Felipe Massa is gumiproblémákkal küszködött, ráadásul a bal hátsó kereke defektes lett, így egy nem tervezett bokszlátogatást is be kellett iktatnia. A brazil a 9. helyre esett vissza, az utolsó körben azonban még meg tudta előzni a megpördülő Vitalij Petrovot.

"Az első szakaszban a legjobb helyekért harcolhattam, utána viszont gumiproblémák miatt már nem volt olyan jó az autó balansza. A közepes keverékű gumikkal javult a helyzet, talán az első szárny beállításai miatt is, amit a bokszkiállásnál módosítottunk, de ezzel az abronccsal nem voltunk gyorsak" - mondta Massa.

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elismeri, hogy még mindig nem sikerült megoldást találniuk a keményebb keverékű gumikkal kapcsolatos problémákra. "Sajnos még mindig nagyon visszaesik a teljesítményünk a közepes keverékű gumin, túl sokat bukunk az többiekhez képest. Ez természetesen a versenyzőink számára is csalódás, hiszen bizonyos körülmények között nem tudnak a győzelemért harcolni" - mondta.