Vágólapra másolva!
Az orosz versenyző autójában egy padlógázon vett kanyarban ragadt be a kormány a Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésen.

Vitalij Petrov bizarr problémával szembesült a Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén: az orosz versenyző Renault-jában menet közben, a padlógázzal vett Stavelot kanyarban beragadt a kormány, sem tovább fordítani, sem egyenesbe állítani nem lehetett.

"Problémánk volt a kormányzással, ez az adatokon is világosan látszott. Az esőben még nem volt olyan rossz a helyzet, de azért zavart, ezért szóltam is róla a csapatnak. Aztán kezdett felszáradni a pálya, és épp a 16-os kanyarban mentem teljes gázzal, amikor beragadt a kormány. Nem lehetett elfordítani sem jobbra, sem balra, azt hittem, a falban kötök ki. Aztán felengedtem a gázt, és akkor újból lehetett mozgatni. Furcsa volt" - nyilatkozta Petrov az Autosportnak.

Azt nem tudni, hogy a Renault szerelőinek sikerült-e teljes egészében orvosolniuk a problémát. Petrov mindenesetre részt vett a szombat délelőtti szabadedzésen, ahol 15 kört teljesítve a 15. pozícióban végzett. Új csapattársa, Bruno Senna a 9. helyet szerezte meg az esős tréningen, körideje több mint másfél másodperccel volt jobb Petrovénál.