Vágólapra másolva!
A Q2-ben történt ütközésükért Pastor Maldonado öt rajthelyes büntetést, Lewis Hamilton pedig figyelmeztetést kapott a sportfelügyelőktől.

A páros először a gyors körük végén, a Buszmegálló kanyarban koccant össze, aztán a következő kör elején, a La Source hajtűkanyarból kijövet is összeakadt. Korábban a Monacói Nagydíjon is volt már egy afférjuk.

A sportfelügyelők úgy vélték, hogy most Maldonado volt a hibásabb a balesetekben, ezért a Williams venezuelai pilótáját öt rajthelyes büntetéssel sújtották, a 16. helyett a 21. helyről fog indulni vasárnap.

Az Autosport megkérdezte Maldonadót az eset után, hogy a második ütközés szándékos megtorlás volt-e. Maldonado így válaszolt: "Nem. Megpróbáltam megelőzni, mert eléggé lelassult. Ez olyan, mint egy egyenes, de van benne egy hajlat, és lehet, hogy amikor ő kanyarodott, én még egyenesen mentem. Nehéz megmondani."

"Nem volt semmi ok arra, hogy bármit is csináljunk a kockás zászló után. Világos, hogy hiba történt mindkét oldalon."

Maldonado nem beszélte meg Hamiltonnal a történteket, véleménye szerint a sikánban nem is értek össze.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hXP5YgRJvMhLAaRf

Bár Hamiltont is bűnösnek találták, a brit megúszta egy figyelmeztetéssel.

"Ez nem versenybaleset volt. Az utolsó kanyarban megelőztem a srácokat, talán érintettük is egymást egy kicsit, nem tudom. Talán mérges volt emiatt, és pontot akart tenni az ügyünk végére. Tényleg nem tudom. Még nem beszéltem vele, tehát nem tudom, hogy ő mit gondol a történtekről. A felvételekből azonban tisztán látszik, hogy megyünk le az egyenesben, amely jobbra kanyarodik, ő nagyon jobbra, én nagyon balra mentem. Nem tudtam volna jobban balra húzódni, aztán valahogy az lett a vége, hogy jobb elöl megütött az autója. Mindenki eldöntheti, hogyan vélekedik erről, de én nem mentem bele senkibe sem " - nyilatkozta Hamilton.

"Azt hiszem, akkor újra el kezdett esni kicsit a Q2 végén, kissé kipörögtek a kerekeim, mert víz került rájuk. De úgy gondolom, csak az ívemet követtem, kicsit jobbra húzódtam, aztán láttam, hogy ő is elmozdult, ekkor visszavettem a gázból."

"Aztán ő a holtterembe került, folytattam az utamat egyenesen, és azt gondoltam, hogy megelőz, aztán valahogy úgy végződött a dolog, hogy a jobb oldalamra került. Szerencsés voltam, hogy az ő hátsó kereke nem találta el az első kerekemet, és hogy nem keletkezett nagyobb kár az autómban" - tette hozzá Hamilton.

A sportfelügyelői testület munkáját ezen a hétvégén Nigel Mansell segíti versenyzői tapasztalataival.