Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint Pastor Maldonado bevágott elé a Belga Nagydíj időmérőjén, és csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baleset az incidensből.

A Belga Nagydíj időmérő edzésének legvitatottabb esete a Lewis Hamilton és Pastor Maldonado között történt incidens volt, a két autó a Q2 végén ért össze a La Source kijáratánál. Az ütközésnek végül nem lett komoly következménye, mindkét autó a pályán maradt, azonban Hamilton szerint ez csak a szerencsének köszönhető.

"Elég komoly helyzet volt, és csak a szerencsén múlt, hogy egyikünknek sem lett nagy balesete" - nyilatkozta a brit az időmérő után. A két versenyző pár kanyarral korábban is nagy csatát vívott, ott is összeértek az autók, de abból Hamilton került ki győztesen, ezután próbálta őt visszaelőzni a venezuelai.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hXP5YgRJvMhLAaRf

"Befejeztem a körömet, a Williams pedig nagyon lassan haladt előttem, meg kellett próbálnom az előzést" - magyarázta Hamilton. "Ezután viszonylag sok időt veszítettem, az egyes kanyar kijáratánál pedig láttam, hogy Maldonado elég gyorsan közeledik felém. Mellém ért, én nem mozdultam semerre, ő pedig megpróbált bevágni elém."

"Nem tudom, hogy szándékosan tette-e" - tette hozzá a McLaren versenyzője, aki végül a második helyet szerezte meg Sebastian Vettel mögött annak ellenére, hogy állítása szerint Maldonado jelentős kárt okozott az autójában.

"Az első szárnyam elég rossz állapotban volt, de megsérült az oldaldobozom, és azt hiszem, az első felfüggesztésem is" - sorolta.

A sportfelügyelők mindkét versenyzőt meghallgatták az időmérő után, azután úgy határoztak, hogy Maldonadót öt rajthelyes büntetéssel sújtják, Hamilton viszont megúszta egy figyelmeztetéssel.