Vágólapra másolva!
Maria de Villota, egy korábbi Forma-1-es pilóta, Emilio de Villota lánya tesztelhetett egy 2009-es Renault-t augusztus elején a Paul Ricard versenypályán.

A korábban már a Chevrolet WTCC-versenyautóját is tesztelő hölgy egy teljes nagydíjtávot, közel 300 kilométert tett meg problémamentesen a 2009-es Renault-val, amelyet a csapat idei színeire, fekete-aranyra festettek. A tesztet azért szervezték meg De Villota számára, hogy megismerkedhessen az együléses versenyautók rendszereivel és menettulajdonságaival.

"Női pilótaként nagy örömmel töltött el, hogy lehetőséget kaptam egy Forma-1-es autó vezetésére" - nyilatkozta a 32 éves spanyol hölgy. "A Forma-1 a motorsportok csúcsa, mindig egy álom volt számomra."

"A teszt nagyon jól ment, a körülmények ideálisak voltak, a csapatnak köszönhetően azonnal kényelmesen éreztem magam" - tette hozzá. "Nem telt túl sok időbe, mire hozzászoktam az autóhoz, amikor már kényelmesen éreztem magam benne, elkezdhettem keményebben nyomni, és ennek eredményeképp nagyon élveztem ezt a tapasztalatot."

Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke így nyilatkozott: "Felvillanyozott minket, hogy lehetőséget adhattunk Mariának, hogy vezesse az R29-est. Csapatként büszkék vagyunk arra a képességünkre, hogy felmérhetünk új tehetségeket, és hogy különböző pilótáknak adhatunk lehetőséget."

"Maria pontosan azt tette, amit elvártak tőle; a dolgokat úgy vette, hogy egy időben csak egyvalamivel foglalkozott, elért néhány méltányolható köridőt, egyszer sem lépett rosszkor a pedálokra."

De Villota előtt Katherine Legge volt az utolsó nő, aki Forma-1-es autót tesztelhetett, de annak már hat éve.