Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint a Forma-1-nek szüksége van Amerikára, de csak egy izgalmas pálya tud nagy közönséget vonzani.

Öt évvel az utolsó, Indianapolisban rendezett USA Nagydíj után a Forma-1 2012-ben visszatér az Egyesült Államokba, ezúttal azonban egy vadonatúj pályára, Austinba látogat el a mezőny. Az F1-ben 13 futamgyőzelmet szerző exversenyző, David Coulthard szerint a sport számára rendkívül fontos, hogy ismét nagydíjat rendezzenek az országban.

"Szükség van egy amerikai versenyre ahhoz, hogy tényleg világbajnokságnak hívhassuk a Forma-1-et" - nyilatkozta a Road & Track magazinnak a jelenleg a BBC szakkommentátoraként dolgozó skót. "Minél több országba el kellene látogatnunk."

Az új helyszín tervezésével ismét Hermann Tilkét bízták meg, az 1999-ben debütáló maláj verseny bemutatkozása óta az összes új pálya a német építész nevéhez fűződik. Bár bizonyos munkái - például az isztambuli aszfaltcsík - mind a versenyzők, mind a rajongók tetszését elnyerték, Tilke az elmúlt években sok kritikát kapott a nézők szerint kevésbé izgalmas versenyhelyszínek, például Valencia és Szingapúr miatt.

"Ő maga is túrautó-versenyző, a Nürburgringen is szerepelt már.Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan ember, aki vezetett már a világ egyik legfélelmetesebb, legnagyobb kihívást nyújtó pályáján, elő tud állni egy kicsit izgalmasabb vonalvezetéssel" - mondta Coulthard, aki reméli, hogy az austini pálya "különleges" lesz, és így a versenyzők és nézők egyik kedvencévé válhat.

"Előzésekre van szükség, és gyors kanyarokra. A versenyzők a gyors kanyarokat élvezik a legjobban, és ha ők dicsérik a pályát, akkor a nézők is jó véleménnyel lesznek róla, és kilátogatnak a futamra" - elmélkedett.

Az USA Nagydíjat az eredeti tervek szerint 2012 júniusában rendezték volna meg, azonban a szervezők kérésére - a nyáron jellemző nagy hőség miatt - novemberre tették át az időpontot.