Vágólapra másolva!
Colin Kolles szerint nem a Hispania a legrosszabb anyagi helyzetben lévő istálló, és azt is tagadja, hogy elhagyná a csapatot.

A Forma-1-ben 2010-ben debütáló Hispania helye sokáig nem volt biztos a Forma-1-ben, a kiscsapat ugyanis folyamatos anyagi gondok miatt a túlélésért küzdött. A spanyol istálló főnöke, Colin Kolles azonban a júliusi tulajdonváltás után magabiztos, szerinte sikerült biztosítani a csapat jövőjét.

Kolles szerint minden csapat számára az a legfontosabb feladat, hogy a fennmaradáshoz szükséges stabilitást elérjék, a jobb teljesítményre való törekvés csak ezután kerül előtérbe. "Ha nem állunk biztos lábakon, akkor hiába vannak álmaink és céljaink - ezek úgysem fognak valóra válni, hiszen a csapat nem fog létezni" - nyilatkozta az Autosportnak.

"Szerintem sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint néhány másik csapat a paddockban" - folytatta Kolles. "Most el kell kezdenünk teljes erővel fejleszteni az istállót, minél gyorsabban. Tudom, hogy néhányan már türelmetlenek, különösen az újságírók."

Kolles tudja, hogy nem azonnal kell jobb eredményeket várni a csapattól, a cél az, hogy lépésről lépésre fejlődjenek. Abban azonban nem kételkedik, hogy hamarosan már nem a Hispania lesz a mezőny legrosszabb alakulata.

A csapatfőnök azokra a híresztelésekre is válaszolt, melyek szerint hamarosan elhagyja a csapatban elfoglalt pozícióját. "Én vagyok ennek az istállónak a főnöke, sem többet, sem kevesebbet nem kell erről mondani. Mindig elkötelezett vagyok" - jelentette ki.

Forrás: HRT