Vágólapra másolva!
A felépülése rendben halad, de sérült karja talán soha nem jön helyre teljesen.

A februárban súlyos ralibalesetet szenvedő Robert Kubica teljes felépülése továbbra is kétséges: az állapotáról ellentmondásos hírek érkeznek, és egyelőre nem lehet biztosan eldönteni, hogy valaha újra versenyezhet-e. A Die Welt azonban úgy tudja, bár a jobb karja - amelyben roncsolódtak az inak és az idegek is, s amit kis híján amputálni kellett - soha nem fog száz százalékosan helyre jönni, sokáig gondot okozó hüvelykujja visszanyerte a mozgásképességét. Így már csak a középső ujját nem tudja mozgatni.

A Renault ugyan állítólag felajánlotta neki, hogy ha később alkalmasnak érzi rá magát, a visszatérését előkészítendő vezethet a pénteki szabadedzéseken, menedzsere, Daniele Morelli azonban ezt a lehetőséget elutasította, mondván: Kubica "nem kér ajándékokat." Barátja, Fernando Alonso megérti ezt. "Ha valaki ennyi mindenen ment keresztül, csak egyetlen okból akarhat visszatérni: hogy ugyanolyan célokat tűzzön ki maga elé, mint előzőleg" - mondta. "A balesete balszerencsés volt, és egy ilyen kaliberű versenyző ezt meg tudja emészteni. Különösen azért, mert semmi köze nem volt az F1-hez."

Közben Heikki Kovalainen, aki korábban maga is indult ralikon, Kubica balesetéből okulva jegeli ezt a szenvedélyét. Pedig amikor a Lotushoz igazolt, beleíratta a szerződésébe, hogy engedjék versenyezni. "A TV-ben továbbra is szeretek ralit nézni" - nyilatkozta a motorline.cc-nek. "A ralizásra azonban manapság nincs időm. Mindannyian láttuk, mi történt Roberttel, ezért mostanában nem is tervezem, hogy újra ralizni fogok."