Vágólapra másolva!
Az orosz versenyző szerint a Magyarországról pont nélkül távozó Renault újra versenyképes lehet majd az augusztus végi Belga Nagydíjon.

A Renault erősen kezdte az idei szezont, hiszen az első két versenyen két dobogós helyezést is begyűjtöttek, de aztán erősen visszaestek, Petrov például az utóbbi négy versenyen csak egyetlen pontot szerzett. Olyan pedig, hogy egyetlen pontot se szerezzen az istálló, csak egyszer, a legutóbbi Magyar Nagydíjon fordult elő. Nemrég a csapat elhalasztotta a fejlesztési program kezdetét, hogy előbb a szélcsatornát korszerűsítsék, de az utolsó nyolc versenyre már sok új alkatrésszel készülnek.

Petrov hisz benne, hogy az autója versenyképesebb lesz, amikor visszatérnek a négyhetes nyári szünetről.

"Most szünetet tartunk, ami időt ad nekünk, hogy rávilágítsunk arra, mit is kéne igazán javítani az autón. Gyakran, amikor egymás utáni versenyeid vannak, nincs idő arra, hogy hátrébb lépj attól, ami épp történik. Most az augusztusi szünettel meglesz erre a lehetőségünk."

Bár az összes Forma-1-es csapat bezárja a gyárait két hétre, Petrov szerint így is lesz elég idő arra, hogy jelentős javulást érjenek el a Belga Nagydíjig.

"Ők már tudják, mit kell tenni, most csak arra van szükségünk, hogy legyártsuk az alkatrészeket, olyan gyorsan, ahogy csak lehetséges. Minden bizonnyal nagy előrelépést érünk majd el Belgiumban, megpróbálunk visszatérni a mezőny első felébe."

"Elmegyek Oroszországba, kicsit jetskizek majd, lazítok a barátokkal és a családommal. Aztán visszatérek, és teljesen készen leszek Spára" - nyilatkozta Petrov a csapat honlapjának.

Fotó: Farkas Péter [origo]