Vágólapra másolva!
A McLaren a Hungaroringen nem szólt bele versenyzői látványos küzdelmébe, amelynek Lewis Hamilton kerékcseréje és büntetése vetett véget.

A vasárnapi Magyar Nagydíj jelentős részében Lewis Hamiltonnak állt a zászló, a futam 46. körében azonban megpördült a sikánnál, így csapattársa, a hátrányát vele szemben folyamatosan ledolgozó Jenson Button a hibát kihasználva átvette a vezetést. A McLaren versenyzői a következő körökben látványos, előzésekkel tűzdelt csatát vívtak az első helyért. Bár hasonló helyzetben többször láthattunk példát arra, hogy egy istálló óvatos versenyzést kér pilótáitól, Button az [origo] F1Hírek kérdésére elmondta, ezúttal néma maradt a csapatrádiója.

"Semmit nem mondtak. Szerintem úgy gondolták, hogy arra kell koncentrálnunk, amit éppen abban a pillanatban csinálunk. Nem hallottam semmit a rádióban, ennek örülök" - árulta el a 200. futamát végül Sebastian Vettel előtt megnyerő angol.

A küzdelemnek végül az 50. körben lett vége, Hamilton ugyanis csapattársával ellentétben intermediate gumikra váltott az egyre erősödő esőben. Ez rossz stratégiának bizonyult, Hamilton azonban valószínűleg akkor sem nyerhetett volna, ha slick gumikon marad, ugyanis a megpördülését követő veszélyes manővere miatt áthajtásos büntetést kapott.

Hamilton a Monacói Nagydíj után kemény kritikával illette az őt szerinte túl sokszor büntető sportfelügyelőket, a Hungaroringen azonban elfogadta az ítéletet. "Lewis jól fogadta a büntetést, továbbra is nyugodtan vezetett, így meg tudott előzni pár autót" - dicsérte a 4. helyen célba érő versenyzőjét a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.