Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj sem a Red Bull szája íze szerint alakult, a világbajnok csapat immár három verseny óta nem tud nyerni. Vettel javulást vár, Webber vállalta a felelősséget a rossz kerékcseréért.

Szombaton még úgy tűnt, helyreállt a rend a Red Bullnál: Sebastian Vettel megszerezte a pole pozíciót, ami a Hungaroringen egy jó rajttal megspékelve biztos recept szokott lenni a sikerhez. Valóban így szokott lenni, amikor száraz a pálya, most vasárnap azonban vizes aszfalt várta Vettelt, no meg egy-két sikerre éhes mclarenes. A világbajnok a kanadai és a német futamhoz hasonlóan ezúttal is hibázott, a verseny elején át kellett adnia az elsőséget Lewis Hamiltonnak, később pedig Jenson Button támadását sem tudta visszaverni. Vettel gyors volt, de nem elég gyors: ha Hamilton nem taktikázza el magát a gumikkal, a 2. helyett valószínűleg be kellett volna érnie a 3. helyezéssel.

Forrás: AFP

"Az első etapban egy kicsit szenvedtem az intermediate gumikon. Lewis valamivel gyorsabb volt nálam, én pedig túl mélyen mentem be a 2-es kanyarba. Nem volt könnyű dolgom, mivel nagyon tolt engem, én meg próbáltam a határon autózni. Amikor rájöttem, hogy nem tudom bevenni a kanyart, inkább kimentem a bukótérbe, mivel az aszfalton található fehér vonalak és a zöldre festett részek nagyon csúszósak, könnyen meg lehet pördülni rajtuk. Ezzel persze elvesztettem a vezetést. Amikor a pálya kezdett felszáradni, szuperlágy gumikra váltottunk - talán kijöhettünk volna értük egy körrel korábban is. Eleinte nagyon jónak éreztem az autót a slickeken, de aztán sokszor hirtelen vesztettek a tapadásukból - azt hiszem, ezzel mindenki így volt."

A német azt mondta, a futam vége felé azért nem próbálta támadni a pár másodperccel előtte haladó Buttont, mert bár a tempója meglett volna hozzá, óvnia kellett a gumikat, ráadásul fékproblémái is voltak. "Nem vagyok teljesen elégedett, mert a pole-ból indultam és elég gyors voltam ahhoz, hogy győzzek. Az a célom, hogy nyerjek, nem az, hogy második legyek! Verseny közben nem számolgatom a pontokat, nem gondolok a bajnokságra, egyszerűen csak győzni akarok. Még mindig nagyon, de nagyon éhes vagyok a sikerre" - nyilatkozta Vettel, aki szerint a Red Bullnak keményen kell dolgoznia, hogy ismét a mezőny legerősebb alakulata legyen.

Forrás: AFP

A 6. helyről induló Mark Webber hétvégéje akár pozitív fordulatot is vehetett volna a versenyen, ha többekhez hasonlóan nem vált intermediate abroncsokra, amikor menet közben eleredt az eső. "Azt hittem, nagyobb zuhé lesz, de nem lett. A csapattól nem sok információt kaptam az esőre vonatkozóan, és mivel azt hittem, hogy igazi nyári zápor érkezik, inkább kimentem az interekért. Lewis is ezzel próbálkozott, de neki sem jött be. Utólag az ember hülyén érzi magát, hiszen felszáradt a pálya, de ha csak néhány percig erősebben esett volna, akkor ez lett volna a jó választás. Én döntöttem így, de nem bántam meg - ha az ember nyerni akar, néha kockáztatnia kell" - mondta az ausztrál, aki végül az 5. pozícióban ért célba.