Vágólapra másolva!
A magyar versenyző nem remekelt a GP3-as sorozat hungaroringi időmérő edzésén.

Eddig a vártnál gyengébben teljesített Kiss Pál Tamás a GP3-as bajnokság hungaroringi fordulóján. A magyar versenyző a pénteki első szabadedzésen a 25., a második szabadedzésen pedig a 19. időt autózta a harmincfős mezőnyben. A szombati időmérő sem sikerült sokkal jobban a Tech 1 Racing pilótája számára, hiszen csak a 18. rajtkockát tudta megszerezni.

Kiss a pénteki legjobbjához képest 1.2 másodpercet gyorsult a mai napon, a kvalifikáción futott 1:37.968-as köre azonban 1.205 szekundummal gyengébb volt a pole pozíciót megszerző Valtteri Bottas eredményénél. Ez sajnos azt jelenti, hogy tegnap óta érdemben nem csökkent Kiss hátránya az élmezőnyhöz képest. A magyar fiú csapattársai közül Aaro Vainio a 4., Thomas Hylkema pedig a 29. pozícióban zárta az időmérőt.

Kiss Pál Tamás öt fordulót (tíz futamot) követően a 12. helyen áll a bajnokságban, legjobb eredménye a barcelonai második versenyen megszerzett győzelem és a nürburgringi második futamon elért 4. helyezés volt.

A Hungaroringen két 16 körös viadal vár a mezőnyre: a szombati verseny ma 17:20-kor kezdődik, vasárnap pedig reggel 8:30-kor rajtolnak a GP3-asok.