Vágólapra másolva!
Több korábbi Forma-1-es pilóta mellett Tonio Liuzzi is rajthoz áll az ausztrál V8 Supercars sorozat októberi versenyén Surfers Paradise-ban.

Végre Vitantonio Liuzzi is első lehet valamiben, ha már a sereghajtó Hispania (HRT) alakulattal erre nincs esélye a Forma-1-ben. Az olasz pilóta vendégszereplést vállalt az ausztrál V8 Supercars sorozat Gold Coast 600 futamán Surfers Paradise-ban. Ezzel ő a jelenlegi F1-es versenyzők közül az első, aki rajthoz áll a neves túraautófutamon.

Az október 21. és 23. között sorra kerülő versenyen a helyi menők mellett olyan neves pilóták lesznek a rajtrácson, mint Christian Klien, Sébastien Bourdais, Mika Salo, Stéphane Sarrazin, Jan Magnussen, Gianni Morbidelli, Dirk Müller, Fabrizio Giovanardi, Augusto Farfus Jr., Andy Priaulx, Ryan Briscoe, Scott Dixon, Alex Tagliani és Hélio Castroneves, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Az elképesztő mezőnyre a szabályok adnak magyarázatot: mindegyik csapatnak neveznie kell egy külföldi versenyzőt is, aki nem rendszeres résztvevője a V8 Supercars bajnokságnak. A Gold Coast 600 abból a szempontból is különleges, hogy a hétvége folyamán négy, egyenként 150 km hosszú futamot rendeznek: kettőt szombaton, kettőt pedig vasárnap.

Forrás: AFP

Liuzzi a TDR alakulat tagjaként vesz részt a viadalon, a Ford Falcon versenyautón a csapatfőnökkel, Tony D'Albertóval fog osztozni. "Magasságban nincs nagy különbség köztem és Tony között, ugyanaz az üléspozíció jó lesz mindkettőnknek" - mondta Liuzzi, aki láthatóan nem illetődött meg az Forma-1-hez képest merőben új kihívástól. "Szerintem hamar tudok majd alkalmazkodni az autóhoz, a verseny előtti egynapos teszt elég lesz erre. Van már némi tapasztalatom erős szedánokkal, nagyon élvezem őket, a V8 Supercar is hasonló lehet."