Vágólapra másolva!
A csütörtök délelőtti hivatalos technikai átadáson Charlie Whiting versenyigazgató elégedetten nyilatkozott a felújításokról és a pálya állapotáról.

Az utolsó akadály is eltűnt a hétvégén megrendezendő 26. Magyar Nagydíj elől, ugyanis Charlie Whiting hivatalosan is átvette a pályát Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától. A két vezető a zuhogó esőben közösen tekintette meg a felújított pályarészeket, és a versenyigazgató lelkesen beszélt a mogyoródi ring állapotáról.

"Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, hisz a magyar fél mindenben maximálisan elvégezte az FIA által kért módosításokat. A három bukótér aszfaltja első osztályú, de ugyancsak a legnagyobb elismeréssel beszélhetek a többi felújításról is. A pálya hivatalos technikai átvétele megtörtént, most már jöhetnek a főszereplők" - jelentette ki Whiting, aki gratulált Gyulaynak az elvégzett munkához.

"Hosszú idő után most végeztünk el komolyabb felújítást a pályán. Büszkeséggel tölt el, hogy ismét bebizonyosodott, világszínvonalon tudunk eleget tenni minden igénynek" - nyilatkozta Gyulay.

Külön örömét fejezte ki az iránt, hogy a Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében a cég 250 négyzetméteres logóját jól láthatóan két helyre is felfestették az aszfaltra.

"Ezt a két logót a pálya első és második kanyarjában minden körben jól lehet majd látni, és így a Hungaroring ezzel is hozzájárul az országimázsunk építéséhez szerte a világban. Természetesen szeretnénk más módon is megnyerni a külföldi turistákat, szurkolókat, hogy máskor is látogassanak el hazánkba, így a versenyhétvége alatt például több tízezer, Magyarországot bemutató prospektust osztunk szét" - fogalmazott a mogyoródi pálya vezetője.