Vágólapra másolva!
A Vokswagen sportigazgatója szerint az autógyár 2018-ban beszállhat a Forma-1-be, az azonban kérdéses, hogy milyen márkanév alatt.

A Volkswagen sportigazgatója, Wolfgang Dürheimer nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy cége 2018-tól csatlakozzon a Forma-1-hez. A német autógyár már 2009-ben utalt arra, hogy a turbómotorok 2013-as bevezetése miatt gondolkoznak a beszálláson, tavaly azonban kijelentették, hogy a sportágnak nagyobb stabilitásra, és jobb hírnévre lenne szükségre, ezért egyelőre nem szerepel terveik között az F1.

"El tudnám képzelni a Forma-1-es szereplést 2018-ban, amikor a cégünk az autógyártás élvonalában lesz" - nyilatkozta Dürheimer az Auto Motor und Sportnak. Azt nem tudni, hogy a németek milyen márkanév alatt fontolgatják az F1-es szereplést, hiszen a Volkswagen csoporthoz tartozik többek között az Audi, a Porsche, a Lamborghini és a Skoda is.

A Volkswagen egyébként idén, májusban hivatalosan is bejelentette, hogy 2013-ban a Polo R nevű modellel indulnak a rali-világbajnokság (WRC) futamain.