Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld két ellenfelével is összeakadt a Nürburgringen, a Sébastien Buemivel történt látványos ütközésért a svájcit hibáztatja.

Annak ellenére, hogy Nick Heidfeld számára csupán 11 körig tartott a Német Nagydíj, a Renault versenyzője eseménydús futamot tudhat maga mögött. Egy elrontott rajt után az első körben Paul di Restával koccant, az incidens miatt a skót a mezőny végére került, és Heidfeld is bukott pár pozíciót.

A német elismeri, hogy az ütközés az ő hibája volt. "A második kanyarban beszorultam két autó közé, majd Paul a külső íven elém került. Blokkoltak az első kerekeim, megpróbáltam elkerülni Paul autóját, de nekicsúsztam" - nyilatkozta a BBC-nek.

A sportfelügyelők az esett miatt áthajtásos büntetésre ítélték Heidfeldet, ennek letöltésére azonban már nem kerülhetett sor. A német ugyanis a 11. körben Sébastien Buemit próbálta előzni, a két autó azonban a 10-es kanyarban összeakadt (videó itt). Heidfeld Renault-ja rövid időre a levegőbe is felemelkedett, majd a sóderágyban landolt.

"Lezárta előttem a pályát, de ez teljesen rendben volt, amíg a hosszú egyenesben, a pálya bal oldalán tette ezt" - mondta a Buemit hibáztató Heidfeld. "Utána viszont a jobb oldalról közeledve mellé kerültem, ő pedig egyszerűen bevágott elém, nem volt hova mennem. A fűre kényszerített, és megtörtént a baleset - ez elkerülhetetlen volt azok után, amit csinált."

Buemi, aki az eset után jobb hátsó defekttel a bokszba hajtott, másképp vélekedik a balesetről: szerinte Heidfeld belehajtott az autójába, és ezzel elrontotta a versenyét. A sportfelügyelők azonban Heidfeldnek adtak igazat, így Buemi a jövő heti Magyar Nagydíjon öthelyes rajtbüntetést kap majd.