Vágólapra másolva!
A franciák úgy látják, hogy végre ráléptek arra az útra, ami visszavezeti őket az élmezőnybe. Vitalij Petrov révén ugyanis újra bekerült egy Renault a Q3-ba, de Heidfeld is csak pár századdal maradt le róla.

Vitalij Petrov elégedetten szállt ki autójából az időmérőt követően, hiszen az volt a legfőbb célja, hogy továbbjusson a Q2-ből a Q3-ba, és ez sikerült is.

"Ez nem volt könnyű nap számunkra, ugyanis nagyon nehéz volt megtalálni a helyes beállítást, és a gumikat is nehéz volt felmelegíteni ebben a hideg időben."

"A csapat fantasztikus munkát végzett, és fantasztikus autót adott nekem. Sokat változott az időjárás az elmúlt két napban, ezért mindig hozzá kellett igazítani a vezetési stílusomat. De akármi is lesz holnap, eső vagy száraz idő, mi készen állunk bármire."

Petrov rutinos csapattársa, Nick Heidfeld saját teljesítményével elégedett volt, csak az bosszantotta, hogy alig három századdal maradt le a Q3-ba kerüléstől.

"Ez semmiképpen sem volt rossz időmérő számomra, bár jó lett volna menni a Q3-ban, és megpróbálni még néhány helyet előrébb jönni."

Heidfeld azt is elárulta, hogy nem szeretne esőt, mert a Renault-nak jobban fekszik a száraz időjárás. Úgy érzi, már Silverstone óta előrelépést ért el a csapat, most hazai pályán szeretné ezt bebizonyítani.

Forrás: Pirelli

James Allison, a Renault technikai igazgatója egyetért Heidfelddel abban, hogy a csapat rálelt a helyes útra, és versenyről versenyre egyre jobban visszazárkózik az élmezőnyre.

"A tegnapi nap nagyon tanulságos volt számunkra, mert összehasonlítottunk két különböző kipufogó variációt. Még túl korai, hogy a hátravezetett kipufogóval menjünk, mert még nem versenyképes az előre kivezetettel szemben, de ez olyavalami, amit folyamatosan egyre jobban felfedezünk, és fontolgatjuk a beépítését."

"Pontokat kéne szereznünk, a hetedik vagy a nyolcadik helynek elérhetőnek kell lennie, ha erős teljesítményt nyújtunk" - tette hozzá Allison.