Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Franz Tost még nem tudja, kik lesznek a Toro Rosso versenyzői 2012-ben, azonban úgy véli, Daniel Ricciardo sokat fejlődhet a Hispaniánál.

Hónapok óta folynak a találgatások a Toro Rosso 2012-es pilótapárosáról, különösen annak fényében, hogy a csapat tesztpilótája, Daniel Ricciardo nagyszerű tempót tudott felmutatni a pénteki szabadedzéseken. Az istálló két jelenlegi versenyzője, Sébastien Buemi és Jaime Alguersuari így továbbra sem érezheti magát biztonságban.

"Még nem tudom, kik lesznek a versenyzőink 2012-ben" - nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost az Autosportnak. "Ezt a szezon végén fogja eldönteni a Red Bull."

Tost hangsúlyozta, hogy a pénteki szabadedzéseken való részvétel nagyszerű lehetőséget nyújtott Ricciardónak arra, hogy megtanulja a különböző versenypályákat és megismerje a csapat működését, azonban még nagyobb segítséget jelenthet neki, hogy a Brit Nagydíjtól kezdve a futamokon is rajthoz állhat a Hispania színeiben.

"Most ajánlatot kapott, hogy versenyezzen, szerintem ennek csak előnyei vannak" - mondta Tost. "Így sokkal jobban fel tud készülni a következő idényre. A Toro Rossónál nem tudtunk neki lehetőséget biztosítani a versenyzésre, mert nekünk már van két olyan versenyzőnk, akik jól teljesítenek."

Az istállón belül jelenleg Alguersuari áll jobban a bajnokságban. Miután az elmúlt három futamon mindig pontot szerzett, egyetlen ponttal megelőzi Buemit.