Vágólapra másolva!
Silverstone-ban Jaime Alguersuari ismét szerzett egy pontot a Toro Rossónak, Sébastien Buemit viszont a Paul di Restával történt ütközés megakadályozta ebben.

A silverstone-i időmérő egyik nagy vesztese, a Toro Rosso a futamon sokkal jobb teljesítményre volt képes: mindkét versenyzője jó tempót diktált a futamon, Jaime Alguersuari pedig sorozatban harmadszor is pontszerző helyen, tizedikként ért célba.

Sébastien Buemi is jó úton haladt a pontszerzés felé, ám a 28. körben összeütközött az őt előzni próbáló Paul di Restával. A Force India első szárnya kivágta a Toro Rosso bal hátsó gumiját, Buemi pedig autóját a pálya szélére kormányozva feladta a futamot.

"Jó lenne újra megnézni a di Restával történt ütközést, hogy pontosan tudjam, mi történt" - nyiltokozta az esetről Buemi, aki úgy érzi, az incidens nélkül a legjobb tíz között végzett volna. "Az autóból úgy láttam, hogy én a száraz íven voltam, ő pedig a belső íven próbált megelőzni, ott viszont még vizes volt a pálya. Nem tudott olyan keményen fékezni, mint száraz aszfalton. Hozzáért a bal hátsó kerekemhez, és ez tönkretette a gumit" - magyarázta a svájci, aki jelenleg már csapattársa mögött egy ponttal lemaradva, a 14. helyen áll a bajnokságban.

Az esetet di Resta sem úszta meg gond nélkül: a hazai versenyén 6. helyről rajtoló skótnak új első szárnya volt szüksége, és végül csak a 15. helyen intették le.

Forrás: Scuderia Toro Rosso
Forrás: Scuderia Toro Rosso