Vágólapra másolva!
Eric Boullier szeretné, ha a V6-os turbókat is a Renault építené csapatának, amelynek tulajdonilag már nincs köze a francia autógyárhoz.

A Group Lotus által támogatott, a Genii Capital tulajdonában lévő, a Renault-val már csak motorszállítói kapcsolatban álló Lotus Renault istálló a 2013-ban lejáró szerződés után is igényt tartana a francia gyártó erőforrásaira. A csapatfőnök, Eric Boullier elmondta, hogy a 2014-ben bevezetésre kerülő 1,6 literes, V6-os turbómotorokról már tárgyalnak is a Renault-val.

"A szerződésünk 2013 végén lejár, de már komoly megbeszéléseken vagyunk túl a hosszabbítást illetően" - idézi Boulliert a Motorsport-Total.com. "Történelmi kapcsolatunk van Viry-vel, ők is jól járnak, ha egy általuk ismert karosszériához igazodva kell az új motort megépíteniük" - utalt a csapatfőnök arra, hogy az enstone-i istálló Benetton néven már azelőtt is évekig Renault motorokat használt, hogy a francia autógyár 2002-ben felvásárolta a csapatot.

"Jelenleg nem gondolkozunk más lehetőségben. Egyrészt a régóta fennálló kapcsolataink miatt, másrészt azért, mert a csapatunknak sok francia összeköttetése van, például a Total is. Nagyon szeretnék még sokáig együtt dolgozni a Renault-val" - tette hozzá Boullier, aki maga is francia.

A jelenlegi legeredményesebb Renault-motoros istálló, a Red Bull már korábban jelezte, hogy 2012-ig tartó szerződésük lejárta után is igényt tartanának a francia erőforrásokra, de a V6-osok tervének elfogadása miatt újra kellett kezdeniük a tárgyalásokat.

Forrás: AFP