Vágólapra másolva!
Lucas di Grassi legalább öt teszten próbálhatja ki a legújabb fejlesztésű gumikat, a Pirelli sportigazgatója a brazil technikai felkészültségét dicséri.

A 2011-es idény hátralévő részében Lucas di Grassi lesz a Pirelli hivatalos tesztpilótája, jelentette be hivatalos közleményében az olasz gumigyártó. A brazil versenyző a szezon során még legalább öt teszten vesz részt, ahol az új abroncsainak fejlesztésében segít majd. A Forma-1-ben 2010-ben, a Virgin színeiben debütáló di Grassi egy júniusi teszten győzte meg képességeiről a Pirellit.

"A tesztpilótánktól kapott visszajelzések fontos szerepet játszanak a gumik fejlesztésében, tehát ez a kinevezés rendkívül fontos" - nyilatkozta a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery. "Lucas nem csak a gyorsaságával tett ránk jó benyomást, hanem a mérnököknek adott technikai visszajelzéseivel is"

Di Grassi, aki Nick Heidfeld, Romain Grosjean és Pedro de la Rosa után lett a gumiszállító hivatalos tesztpilótája, elsősorban annak örül, hogy ismét forma-1-es autóba ülhet. "Így több időt tölthetek majd egy F1-es autó vezetésével, a tesztelésre vonatkozó szabályok miatt manapság nem sok lehetőségem lenne erre" - nyilatkozta.