Vágólapra másolva!
Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója már gondol a 2012-es autóra, de nem áll le az RB7-es fejlesztése sem. Newey nem tudja, hogy a diffúzoros szabályváltoztatások miatt mit várhat a csapat a Brit Nagydíjtól.

Adrian Newey, a Red Bull tervezőzsenije készen áll arra, hogy egyszerre két autót fejlesszen. Hamarosan féltávhoz érkezik a szezon, így a csapatoknak lassan el kell kezdeniük a munkát a 2012-es autón, hogy ne kerüljenek hátrányba. "Jelenleg az idény olyan fázisában tartunk, hogy muszáj fejlesztenünk az RB7-est" - jelentette ki Newey.

"Még nem értünk el a bajnokság feléhez sem, továbbra is keményen kell dolgoznunk, ugyanakkor a 2012-es autón is muszáj gondolkoznunk. Mindkét feladat fontos számomra" - tette hozzá. A hétvégi Brit Nagydíjtól tilos a diffúzorhoz motorfék-üzemben is forró levegőt áramoltató kipufogók használata, Newey tudja, hogy ezzel a Red Bull mennyit veszíthet, de azt nem tudja megjósolni, hogy a többiek teljesítményére mekkora hatással lesz a változtatás.

"Van egy hozzávetőleges elképzelésünk arról, hogy mennyit bukhatunk, de azt nem tudjuk, hogy a többi motor is ugyanennyit veszít-e a tilalommal. Az biztos, hogy a szezon hátralévő részében lesz egy kis munkánk azzal, hogy az új körülmények között is a lehető legtöbbet hozzuk ki az autóból" - mondta a brit mérnök.

Forrás: AFP

Newey sokadszor is megerősítette, hogy utolsó F1-es autóját valószínűleg a Red Bullnál tervezi. "Nagyon jól érzem magam a Red Bullnál, tényleg nem érzem úgy, hogy átigazolnék máshova. Ha befejeztem a munkát, szívesen csinálok valami mást a motorsporton belül, de ha így lesz, az valóban nagyon különbözik majd attól, mint amivel most foglalkozom" - fejezte be nyilatkozatát Newey.