Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve szerint az idei világbajnokság már csak Sebastian Vettelen múlik, ha a német nem hibázik, nyert ügye van.

Sebastian Vettel a megszerezhető összesből idén mindössze 14 pontot hullajtott el, így óriási, 77 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki versenyt. Jacques Villeneuve szerint nem kérdés, hogy az irányítás mostantól a német kezében van, csak annyi a dolga, hogy ne csináljon nagy butaságot.

"Idén Vettel a favorit, ez teljesen egyértelmű" - mondta Villeneuve. "Nagyon könnyedén lehet világbajnok, hacsak nem csinál valami hülyeséget." Az 1997-es világbajnok szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy Vettel megvédje a címét.

"Hihetetlen autóban ül és nagyon erős csapata van. Mindenki mellette áll, a mérnökök, a szponzorok és az autó sem hagyja cserben. Amikor így összejönnek a dolgok, a versenyzők úgy érzik, hogy semmi rossz nem történhet velük."

Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Villeneuve szólt néhány szót Lewis Hamiltonról is, akinek szerinte le kellene higgadnia egy kicsit. "Hamilton agresszív pilóta, ami jó és nézni sem rossz, de tudni kell, hogy mikor lehet nyomni és mikor érdemes gondolkozni."