Vágólapra másolva!
A Gymkhana-videóiról ismert, a rali-világbajnokságban szereplő Ken Block szerette volna tesztelni a Pirelli Forma-1-es autóját, de túl magas a próbához.

Ken Block elsősorban Gymkhana-driftvideóiról volt sokáig ismert, a jelenlegi WRC-pilóta óriási rajongótáborral büszkélkedhet. Block folyamatosan keresi az új lehetőségeket, felmerült az is, hogy augusztusban kipróbálja a Pirelli Forma-1-es autóját. Block a teszt utolsó napján vezette volna a Toyotát, de kiderült, hogy túl magas hozzá.

Block a héten vett részt egy előzetes próbán a Toyota kölni főhadiszállásán, ahol a szimulátorban már kipróbálta az autót. Kiderült, hogy a lába túl hosszú a cockpithez, elfér ugyan a kabinban, de a kormánykereket már nem tudja mozgatni, ha azt is beteszik a helyére. Nem valószínű, hogy a Toyota Block kedvéért átalakítja az autót, de a mérnökök már elkezdtek alternatívák után kutatni, esetleg elővesznek a driftkirálynak egy korábbi modellt.

"Nagyon kevés tapasztalatom van formaautókkal, sokat tanulhatok ebből a tesztből. Sose gondoltam volna, hogy valaha lesz lehetőségem ilyesmire" - mondta még Block a Kanadai Nagydíjon, ahol először lehetett hallani a tesztlehetőségről.

Forrás: AFP