Vágólapra másolva!
Megerősítette a Hispania Forma-1-es csapata, hogy a Brit Nagydíjtól Daniel Ricciardo vezeti Narain Karthikeyan autóját. Megbízatása az Indiai Nagydíj kivételével az összes hátralévő futamra szól.

Hivatalosan is pilótát cserél a Hispania, a csapat megerősítette, hogy a Red Bull tartalékosa, Daniel Ricciardo ülhet be a Brit Nagydíjtól Narain Karthikeyan autójába. Az ausztrál újonc az Indiai Nagydíj kivételével a szezon végéig bizonyíthat, ott a hazai közönségre tekintettel Karthikeyan ismét, egy utolsó lehetőséget kap.

"Ez egy valóra vált álom, hogy életemben először ott lehetek az F1-es rajtrácson!" - lelkendezett Ricciardo. "Adnom kellett magamnak néhány pofont, hogy meggyőződjek róla, nem álmodom. Nagyon izgatott vagyok és alig várom Silverstone-t, ez egy új kihívás, új tapasztalat és egy új csapat, de készen állok arra, hogy minden versenyen a maximumot adjam."

A Red Bull lényegében kölcsönadta Ricciardót a Hispaniának, így élesben tesztelheti, hogy egy olyan rutinos pilótával szemben, mint Vitantonio Liuzzi, mire megy. Ha Ricciardo beválik, akár idény közben visszakérheti őt a Red Bull, hogy a Toro Rossóba ültesse át Sebastian Buemi vagy Jaime Alguersuari helyére.

A Hispania elnöke, Jose Ramon Carabante szerint Ricciardo szerepeltetése nagy lehetőség a kiscsapat számára, hogy a jövőben további együttműködéseket kössön a Red Bullal. "Ez a megegyezés elismerése annak a kemény munkának, amit a Hispania F1-es bemutatkozása óta végzett" - mondta Carabante. "Büszkék vagyunk arra, hogy a világbajnok megtisztelt bennünket bizalmával és nálunk ad fejlődési lehetőséget pilótájának. Reméljük, hogy ez egy gyümölcsöző együttműködés kezdete."