Vágólapra másolva!
Bár a helyiek lobbiztak a verseny ellen, és még per is indult, az austini kormányzat végül jóváhagyta az USA Nagydíjnak nyújtandó nagy összegű támogatást.

Jelentős akadály hárult el a versenynaptárba jövőre visszatérő USA Nagydíj megrendezése elől, amikor az austini városi tanács 5-2 arányban megszavazta a futamnak nyújtandó támogatást. Civilek egy csoportja még pert is indított a nagyszabású rendezvény támogatására létrejött kormányzati alapítvány, a Major Event Trust Fund ellen, amely szerintük jogsértően fizetné ki a Forma-1-es verseny évi 25 millió dolláros jogdíját.

Kathie Tovo, a tanácsnak a projekt ellen szavazó egyik tagja kijelentette: "Nem támogathatok olyan tervet, amely több mint 250 millió dolláros állami támogatást nyújtana egy rekreációs tevékenységhez." A számítások szerint azonban az F1 személyzete és a versenyre kilátogató nézők átlagosan napi 700 dollárt fognak elkölteni a helyszínen fejenként, ezért a beruházás nemzetgazdasági szinten megtérül majd. "Megértem, hogy miért ellenzik sokan az autóversenyt" - mondta a tanács másik tagja, Chris Riley. "Ugyanakkor ha a világ különböző tájairól sok ezer ember érkezne, hogy nálunk költse el a pénzét, arra oda kell figyelni."

A pálya építése már megkezdődött, jelenleg a földmunka zajlik. A rendezők azt ígérik, a Circuit of the Americas a kontinens legzöldebb sportlétesítménye lesz, amelyet többek között jól kiépített tömegközlekedéssel és kerékpárutakkal tesznek környezetbaráttá. A nagydíj 2012. június 17-i dátumát azonban az arra az időszakra jellemző 40 fokos hőség miatt aggályosnak tartják, ezért lehetséges, hogy november közepére, a brazíliai verseny előttre vagy utánra ütemezik át, ami logisztikai szempontból is célszerű lenne.