Vágólapra másolva!
Jaime Alguersuari boldog a Valenciában szerzett négy pont miatt, és nem foglalkozik a jövőjét firtató kérdésekkel.

Jaime Alguersuari rendkívül elégedetten nyilatkozott az Európa Nagydíj után, hiszen a Toro Rosso spanyol versenyzője a csalódást keltő időmérő edzés ellenére végül a négy pontot érő 8. helyen ért célba hazai futamán. Elárulta, hogy a kvalifikációt feláldozták a jó versenyhelyezésért.

"Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, főleg azok után, hogy az időmérőn csak 18. lettem. Kétségtelenül kifizetődött, hogy a versenybeállításokat helyeztük előtérbe" - nyilatkozta a mezőny legfiatalabb pilótája, aki annak ellenére érte el az eredményét, hogy a pénteki második szabadedzést motorhiba miatt ki kellett hagynia.

A spanyol számára azért is fontos a jó helyezés, mert az utóbbi időben egyre több híresztelés lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Toro Rosso tartalékversenyzője, Daniel Ricciardo már a szezon közben megkaphatja az egyik pilótaülést az istállónál. Alguersuari az utóbbi két nagydíjon megerősítette a pozícióját, hiszen hat, pont nélküli futam után Montrealban és Valenciában is a 8. helyen ért célba, ezzel utolérte a bajnokságban csapattársát, Sébastien Buemit.

Forrás: Toro Rosso

Alguersuari kijelentette, hogy nem foglalkozik a találgatásokkal, élvezi a versenyzést, és csak a saját teljesítményére koncentrál. "Szerintem jó munkát végzek, sokat tanulok, és még nem értem el a legjobb formámat. Nem igazán érdekel, hogy kérdéses a jövőm, én minden futamon a legjobbat hozom ki magamból" - nyilatkozta a BBC-nek.

A 13. helyen célba érő Buemi csalódott volt a verseny után, és bevallotta, egyelőre nem érti, miért nem tudott olyan tempót futni a verseny nagy részében, mint csapattársa.