Vágólapra másolva!
Az FIA-nál felmerült, hogy a biztonsági autó mögött haladva a mezőny végére küldjék a lekörözött versenyzőket, a részletekben viszont még nem egyeztek meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fontolóra veszi a Safety Car-szabályok újbóli megváltoztatását: felmerült annak a lehetősége, hogy a mezőnyt csak akkor engednék el ismét, ha mindenki a versenyben elfoglalt pozíciója szerint sorakozik fel a biztonsági autó mögött. Ez azt jelentené, hogy az éllovasok között elhelyezkedő, lekörözött versenyzőknek a mezőny végére kellene állniuk, így a Safety Car kiállása után nem akadályoznák az élmezőnyben zajló küzdelmet.

"Még semmilyen megoldásban nem sikerült megegyeznünk" - idézi Charlie Whiting versenyigazgatót a Motorsport-Total.com. "A változtatás ellen az a legfőbb érv, hogy ebben az esetben egy kicsit tovább kint kellene maradnia a pályán a Safety Carnak. Meg lehet oldani a lekörözött versenyzők elengedését, azonban így további két kört kellene eltölteni a biztonsági autó mögött."

Whiting azonban nem tagadja, hogy a futamoknak jót tenne az új szabály bevezetése. "Egyetértek azzal, hogy az újraindításokat elrontja, ha a sereghajtók az éllovasok között helyezkednek el."

Forrás: Mercedes-Benz