Vágólapra másolva!
A Ferrari mindkét versenyzője elégedett az autójával, azonban Fernando Alonso szerint a pénteki eredményeknek nincs nagy jelentősége.

A Ferrari számára jól alakult az Európa Nagydíj első edzésnapja: Fernando Alonso nevéhez fűződik a pénteki gyakorlás legjobb körideje, Felipe Massa pedig az 5. leggyorsabb versenyző volt.

"Jól kezdtük a valenciai hétvégét" - nyilatkozta Alonso az edzések után. "A tervezett programot teljesen sikerült elvégeznünk. Főleg a gumikon dolgoztunk, hiszen a közepes keverékű abroncsokat élesben most használhatjuk először."

A nagyszerű kezdés ellenére a spanyol nem bízza el magát, mint mondja, a pénteki edzések alapján lehetetlen megjósolni, milyen erősorrend várható a hétvége további részében. "Korábban is előfordult már, hogy jól mentünk az első napon, de az időmérőn mégis kikaptunk egy másodperccel, ezért nem tulajdonítok nagy jelentőséget a mai eredményeknek" - mondta Alonso. "Az első és második szabadedzésen annyi különböző dolgot kipróbálunk, és olyan gyorsan változik a pálya állapota - főleg egy ilyen utcai pályán -, hogy lehetetlen jóslásokba bocsátkozni."

Forrás: AFP

Annak ellenére, hogy a Ferrari a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén közel került a pole pozíció megszerzéséhez, és úgy tűnik, Valenciába is jó formában érkeztek, Alonso szerint ezúttal is a Red Bullnak van a legnagyobb esélye az első rajthely megszerzésére. "Nem véletlen, hogy a Red Bull az eddigi hét futamon mindig a pole pozícióból indulhatott, egyértelmű, hogy még mindig ők a legesélyesebbek" - jelentette ki.

Bár Felipe Massa az autó balanszával még nem volt teljesen elégedett, a brazil optimista az edzések után. "Amennyire azt az edzések három órája alatt megállapíthattuk, az autó eléggé versenyképes. Igaz, hogy még csak péntek van, de legalább jól kezdtük a hétvégét" - mondta, majd az Európa Nagydíjon bemutatkozó, közepes keverékű abroncsokat is dicsérte.

"A gumik jól működtek: a lágy és a közepes keverékű gumik is jobban tapadtak, mint amire számítottunk. Természetesen nagy különbség van a két abroncs között, de a közepes gumik sem voltak rosszak, pedig itt magasabb volt a hőmérséklet, mint Kanadában" - nyilatkozta.