Vágólapra másolva!
A Renault versenyzői szerint jól sikerült a közepes keverékű gumik bemutatkozása, és optimistán várják a hétvége hátralevő részét.

A Renault versenyzői elégedetten távoztak a pályáról az Európa Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően, miután mindketten a legjobb tíz között végeztek. Nick Heidfeld elsősorban annak örült, hogy végre zavartalanul körözhetett. "Ez jó nap volt. Azt kell mondanom, hogy az eddigi legjobb hosszú etapomat teljesítettem a délutáni edzésen, hiszen nem gyűlt meg a bajom a forgalommal" - nyilatkozta a német. "Ez lehetőséget adott arra, hogy átállítsak néhány dolgot a kormányon, és az új, közepes keménységű abroncs tulajdonságait is megfigyelhettük. Jónak éreztem az új gumit, és nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, amelyeket elértünk vele."

A délelőtti edzést második helyen záró Vitalij Petrov is az új keverékű Pirelliket dicsérte. "Élveztem a körözést az új, közepes keverékű gumikon, nem is voltak rosszak. Ahogyan várható volt, a lágy gumik körülbelül másfél másodperccel gyorsabbak, mint a közepes keménységűek, tehát holnap ezekkel az abroncsokkal kell jól szerepelnünk ahhoz, hogy sikeres hétvégénk legyen" - mondta az orosz, hozzátéve, hogy a Renault magas és alacsony üzemanyagszinttel egyaránt jól szerepelt.

Forrás: Renault