Vágólapra másolva!
Eddie Irvine szerint Lewis Hamilton már nem tiszteli a többi versenyzőt, a kanadai ütközést viszont Jenson Button számlájára írja.

Bár saját bevallása szerint Lewis Hamiltont tartja a legtöbbre a jelenlegi mezőnyből, Eddie Irvine is egyetért azokkal, akik szerint a McLaren világbajnokának változtatnia kellene az utóbbi időben mutatott hozzáállásán.

"Annak ellenére, hogy Lewis rajongója vagyok - jelenleg ő az egyetlen az F1-ben, akit érdemes figyelni -, úgy gondolom, hogy elvesztette a fonalat" - nyilatkozta Irvine az Autosportnak.

Hamilton a legutóbbi két nagydíjon, Monacóban és Kanadában is több ütközés részese volt, a monte-carlói verseny után ráadásul nevetségesnek titulálta ellenfeleit, valamint a versenybírókat is kemény szavakkal illette. "Akár igaza volt, akár nem, semmiképpen sem jó, hogy ilyeneket mondott" - mondta Irvine Hamilton kiborulásáról.

Forrás: AFP

Az északír ex-versenyző szerint Hamilton környezete nagyban befolyásolja a viselkedését. "Szerintem nem a legjobb emberek veszik körül, és azt hiszem, elmúlt a többi versenyző iránti tisztelete" - nyilatkozta.

Hamilton Montrealban előbb Mark Webberrel akadt össze, majd csapattársával, Jenson Buttonnal ütközött, ami után fel kellett adnia a versenyt. "A kanadai eset teljes mértékben Jenson hibája volt" - vedte védelmébe Irvine Hamiltont, aki kiesésével a 4. helyre csúszott vissza a bajnokságban. - "Őszintén szólva úgy gondolom, hogy Jenson nem látta Lewist, és ezzel egy elkerülhető ütközést okozott."

"Lewisnak nem az a célja ezekkel a manőverekkel, hogy balesetet okozzon, csak előzni akar" - mondta Irvine, majd a montreali esetre utalva hozzátette: "Lewis egyik kereke a levegőbe repülhetett volna, és halálosan megsebesíthette volna őt, vagy valakit a boxutcában. Jenson leszorította, és nem kapott érte büntetést."