Vágólapra másolva!
Három austini lakosnak szúrja a szemét, hogy a texasi kormányzat évente 25 millió dollárt akar fordítani a versenyre, miközben forráshiányra hivatkozva megszorításokat foganatosít.

Három austini polgár pert indított az ellen, hogy a texasi kormányzat anyagilag támogassa a Forma-1 versenynaptárába jövőre visszatérő USA Nagydíjat, amely egy újonnan épülő pályán kerülne megrendezésre. A felperesek egyike egy tanárnő, Ewa Siwak, aki nemrégiben a megszorítások miatt vesztette el a munkáját, ezért az őket képviselő ügyvéd szerint a keresettel meg akarják akadályozni "a közjavak törvénytelen kifosztását egy forma-1-es verseny promóterének kedvéért, miközben Texas állam azt állítja, hogy még az olyan alapvető szolgáltatásokra sincs pénze, mint a közoktatás."

Az évenkénti 25 millió dolláros jogdíj kifizetésére az állam tulajdonában lévő, nagyszabású rendezvények támogatására létrejött alapítvány, a Major Event Trust Fund tett ígéretet, illetve annak nevében a számvevőszék vezetője, Susan Combs. A per személyesen ellene indult azon a címen, hogy nem tartotta be az eljárási szabályokat. A 2012-es verseny promóciós díját július 31-ig kellene átutalni az F1 számlájára.

A per különösen rossz pillanatban jön az USA Nagydíj mögött álló beruházók számára, június elején ugyanis kiderült, hogy Austin közgyűlésének még rá kell bólintania az állami támogatásra, és egy elutasító határozat esetére a rendezőknek állítólag nincs B-tervük. A felperesek nem mellesleg azt is állítják, hogy a verseny megrendezésével járó gazdasági előnyöket, így például a helyszínre érkező nézők által várhatóan elkötött dollárok nagyságrendjét túlbecsülték, amikor zöld utat adtak a támogatásnak.