Vágólapra másolva!
Fernando Alonso saját bevallása szerint élete legjobb formájában versenyez, és célja még mindig a bajnokság megnyerése.

Fernando Alonso továbbra is bízik benne, hogy megnyerheti a 2011-es világbajnokságot. Bár a spanyol hátránya már 92 pont Sebastian Vettelhez képest, és csak az 5. helyen áll a bajnokságban, úgy gondolja, még soha nem vezetett olyan jó formában, mint idén.

"Ez a hét futam volt pályafutásom hét legjobb versenye - még soha nem futottam ilyen jó köröket az időmérőn, és a rajtjaim is most a legjobbak" - jelentette ki Alonso az Európa Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Ferrari idén még egyetlen futamot sem tudott megnyerni, Alonso szerint azonban a hátralévő tizenkét versenyen ledolgozható a tetemes hátrány.

"Ha miénk a legjobb autó, akkor megnyerhetjük a világbajnokságot. Sok időnk van még arra, hogy behozzuk a lemaradásunkat" - mondta. - "Meg kell próbálnunk megnyerni az összes versenyt. Bár ez nem mindig lehetséges, ez a célunk."

Forrás: AFP

Az olasz csapat az utóbbi versenyeken valóban javuló formát mutatott, a Kanadai Nagydíjon Sebastian Vetteltől alig elmaradva végeztek második, illetve harmadik helyen az időmérőn.

"Úgy tűnik, versenyképesebbek vagyunk, de nem felejthetjük el, milyen gyorsak az ellenfeleink, nem szabad alábecsülnünk őket" - nyilatkozta Alonso. - "Az időmérőn néha egy másodperc a hátrányunk."

A spanyol szerint a Valenciában életbe lépő új szabály, mely tiltja a motorelektronika módosítását az időmérő és a verseny közötti időszakban, nem hoz majd érdemi változásokat az eredményeket tekintve. "Nem hiszem, hogy jelentős változást látunk majd az erősorrendben" - mondta.