Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj után Lewis Hamilton az amerikai Watkins Glen pályára utazott, ahol egy bemutató erejéig autót cserélt a kétszeres NASCAR Sprint Kupa-bajnokkal, Tony Stewarttal.

Forrás: McLaren
Kattintson a képre a galériához!

A New York Államban fekvő, 5,44 kilométeres Watkins Glen pálya húsz alkalommal volt az Egyesült Államok Nagydíj házigazdája, 1961 és 1981 között, 1986 óta pedig NASCAR versenyeket is rendeznek itt.

A bemutatón Hamilton Stewart Chevrolet Impaláját vezette, az amerikai pedig a 2008-as világbajnok McLarent, az MP4-23-ast.

Sokat gondolkoztam arról, hogy remek lenne egyszer egy NASCAR-autó volánja mögött ülni, mert ez annyira más, mint Forma-1-es autót vezetni - nyilatkozta Hamilton.

Hamilton hamar megszokta a NASCAR-autót

"A NASCAR más világ. Hatalmas váltás volt vezetni a Chevrolet-t ahhoz képest, amihez hozzá vagyok szokva. De Tony nagyon jó tanár volt, és gyorsan megtaláltam a ritmust - ezek az autók nyersek és erősek! Fantasztikus élmény vezetni őket. Remek nap volt ez Watkins Glenben - ez olyan pálya, amelynek hatalmas F1-es történelme van. Emerson Fittipaldi itt nyerte meg az első vezetői és konstruktőri világbajnoki címet a csapatnak 1974-ben. Fantasztikus dolog idejönni, és kicsit része lenni ennek a történelemnek."

Forrás: McLaren

"Mindig izgattak a Forma-1-es autók"- vallotta be Tony Stewart a vezetés után. "Hihetetlen volt érezni az erőt a McLaren MP4-23-asban , és az, hogy Watkins Glenben, ennyi szurkoló előtt vezethettem, még különlegesebbé teszi ezt az élményt, sohasem fogom elfelejteni"- tette hozzá a negyvenéves NASCAR-versenyző.