Vágólapra másolva!
A Szabó Andrea Cecília festőművész 22 képét bemutató tárlat pénteken nyílik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2011. június 17. és július 31. között lesz látható az a kiállítás a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban, amely a 30 éves festőművész, Szabó Andrea Cecília 22 darab, forma-1-es témájú képét mutatja be.

"Gyermekkoromtól szeretem a Forma-1-et" - mondja az alkotó, aki a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett, és négy évvel ezelőtt volt már egy Ferrari kiállítása is a Közlekedési Múzeumban. "Már az 1986-os első Magyar Nagydíjon is kint voltam, öt évesen, igaz, akkor még csak a porba rajzoltam az autókat. Attól kezdve rabul ejtett e sport színes világa."

"Játék ez a 'száguldó cirkusz'. Számomra még mindig egy életveszélyesen szép, feszes játék, és szeretnék ilyen feszes, összpontosított képeket festeni. Szeretném, célom megjeleníteni ezt a drámai játékot, amelyben a pilóták minden másodpercben az életükkel játszanak."

A festmények a Nelson Piquet 1986-os, hungaroringi győzelmétől a Sebastian Vettel 2010-es világbajnoki sikeréig tartó időszakot ölelik fel a Forma-1-ben.

"Munkám fókuszában mindig a sebesség állt" - teszi hozzá Szabó Andrea Cecília. "Megpróbáltam ezeket minél sokrétűbben, sokszínűen megjeleníteni, folyamatos következetességgel próbáltam felépíteni a formát és szerkezetet, különböző anyagokkal és technikai eljárásokkal."

"A színek és a versenyautók részleteinek megválasztásában nagy jelentőséget tulajdonítottam a hozzájuk kapcsolódó szimbolikus jelentésüknek."