Vágólapra másolva!
150 millió dollárért Bernie Ecclestone 22 éves lánya vásárolja meg Amerika legdrágább lakóingatlanát - írta keddi számában a Wall Street Journal.

Petra Ecclestone a Dinasztia és a Charlie angyalai televíziós sorozatok néhai producerének, Aaron Spellingnek csaknem 5300 négyzetméteres alapterületű kúriáját veszi meg. A Forma-1 örökösnője, aki augusztusban mondja ki a boldogító igent James Stunt vállalkozónak, a kéthektáros birtokon álló ház megvásárlása után kétlaki életmódot fog folytatni, London és Los Angeles között ingázva. Az ifjú hölgy a brit főváros felkapott Chelsea negyedében is rendelkezik ugyanis egy hatszintes ingatlannal, amelyet sajtójelentések szerint 91 millió dollárért vásárolt meg.

A francia kastélyra hajazó, de az Elfújta a szél ikergarádicsa által is megihletett ingatlant Spelling 1991-ben építtette fel az általa a nyolcvanas évek elején megvásárolt Holmby Hills-i birtokon. A ház méretei messze lepipálták a többi excentrikus hollywoodi híresség ingatlanjaiét. Az Ecclestone-lány új otthonának saját tekepályája és egy száz autóra méretezett parkolója is van, az olyan nélkülözhetetlen helyiségekről, mint a virágmetsző- és csomagolószoba nem is beszélve. Az uradalom a 2009-es listára kerülése óta makacsul tartotta magát a 150 milliós árszinthez, annak ellenére is, hogy Los Angeles környékén azóta több mint harmadával estek az ingatlanárak.

A Forma-1-es kereskedelmi jogok tulajdonosa lányának lakásvásárlása ismét megerősíti azt a tendenciát, hogy Amerika legdrágább ingatlanjait mostanában külföldiek veszik meg. Az idén korábban Jurij Millner orosz befektető vásárolt magának 100 millióért házat a Szilícium-völgyben, ami akkor új rekordot jelentett az egy család által lakott ingatlanok piacán. Igor Krutoj orosz zeneszerző és felesége nemrégiben 48 millió dollárért vásárolt lakást a New York-i Plazában.