Vágólapra másolva!
Vitalij Petrov a sorozatos műszaki gondok ellenére elégedett a Renault formájával az első edzésnap után Kanadában, és Nick Heidfeld szerint is beváltak a fejlesztések.

Felemásan zárta a pénteki edzésnapot a Renault: a Kanadába hozott fejlesztéseik beválni látszottak, azonban több műszaki probléma is hátráltatta őket a nap folyamán.

Vitalij Petrov az első szabadedzésen csak az utolsó 10 percben tudott érdemi munkát végezni, mivel előtte szerelői lázasan dolgoztak az autóján. "Frusztráló volt, hogy az első edzésen nem tudtam sok kört teljesíteni, először a rádiót kellett megjavítanunk, majd a gázpedált kellett kicserélnünk. A piros zászlónak köszönhetően még kevesebb időm maradt" - mondta a 14., majd 8. helyen végző orosz, aki úgy érzi, végül sikerült jól eltalálniuk az R31 balanszát.

A csapat másik autóját vezető Nick Heidfeld mindkét edzésen 9. lett, és szintén pozitívumokról számolt be. "Sikerült mindkét gumikeveréket értékelnünk, ezen a fronton nem értek minket meglepetések, bár a lágyabb abroncsokon még javítanunk kell az autó balanszát. Úgy tűnik, az új hátsó szárny és a DRS is jól működik" - mondta.

A német úgy véli, a várhatóan változékony időjárás miatt kulcsfontosságú lesz a rugalmasság, csapattársa szerint pedig a pálya folyamatosan javuló állapota teheti érdekessé a hétvégét.