Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke szerint Mark Webber szívesen maradna a csapatnál, de csak az idény második felében fognak tárgyalni vele. Egyelőre meg vannak elégedve az ausztrál teljesítményével.

Mark Webber pozíciója a Red Bull csapatnál mindig vitatott téma: bár a csapat vezetői szerint ugyanabban az elbánásban részesül, mint Sebastian Vettel, azért mindig vannak arra utaló jelek, hogy Webberre csak második számú pilótaként gondolnak. Helmut Marko, a csapat tanácsadója például mindig talál arra alkalmat, hogy Webber teljesítményét ostorozza, de Christian Hornernek nincs ennyire rossz véleménye az ausztrálról. Most éppen az ismételt szerződtetése került terítékre.

"Még csak hat futamot fejeztünk be a tizenkilencből. Amikor lesz egy kis időnk nyáron, akkor fogjuk vele megvitatni a jövő évet. Mark már jelezte, hogy maradna" - foglalta össze gyorsan a jelenlegi helyzetet Horner.

Azt a csapatfőnök is elismeri, hogy az ausztrál pilóta idén nehezebben birkózik meg az új Pirelli abroncsok okozta új kihívással.

"Nyilvánvalóan jobban küzd a Pirellikkel, mint Sebastian, de nagyon keményen dolgozik a helyzet megoldásán. Még mindig nagyon erős vetélytárs, nagyon keményen nyomja, amit láthattunk Barcelonában, amikor megszerezte idei első pole pozícióját."

Horner egyértelművé tette, hogy bár a jelenlegi helyzet alapján bizakodó a megegyezést illetően, de csak a szezon későbbi felében tárgyalnak, amikor már látja, hogy mindkét fél továbbra is erősen motivált az együttműködés folytatásában.