Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Max Mosley szerint rossz döntést hozott a Motorsport Világtanács, amikor megszavazta a Bahreini Nagydíj pótlását.

Hosszas bizonytalanságnak vetett véget a Motorsport Világtanács pénteki ülése, melyen a tagok egyhangúan a Bahreini Nagydíj pótlásáról döntöttek. Október 30-án, az Indiai Nagydíj helyén pótolják be a versenyt, a debütáló futam így év végére, decemberre csúszik, nagyon hosszúra nyújtva a szezont.

A csapatok már jelezték, hogy a Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetének (FOTA) következő ülésen alakítanak ki egységes álláspontot a döntésről, de alapvetően nem örülnek neki. Max Mosley, az FIA korábbi elnöke a Daily Telegraph című lapban vezetett rovatában azt írta, hogy a határozat sokkal többet árt az F1-nek, mint amennyit használ. Nem azért, mert egészen decemberig tart majd az idény, hanem azért, mert a Forma-1 egy olyan kormány mellé áll, amely "borzalmas dolgokat követett el."

Forrás: AFP/Karim Sahib

"Azzal, hogy Bahreinben verseny lesz, a Forma-1 asszisztál azokhoz az eseményekhez, amelyek az országban történtek" - írta Mosley. "A futam egyike lesz a helyi kormányzat elnyomási eszközeinek. A verseny pótlásáról szóló döntés hiba, mely nem merül feledésbe, és ha nem változtatnak rajta, sok problémát okozhat az F1 számára. Ha a sorozat elfogadja ezt a szerepet, a kormány játékszere lesz és osztozik a rezsim bűneiben" tette hozzá a volt FIA elnök.