Vágólapra másolva!
Vitalij Petrov, a Lotus Renault GP Monacóban balesetett szenvedett versenyzője szerint semmi akadálya annak, hogy rajthoz álljon a Kanadai Nagydíjon.

Nemcsak Sergio Pérez, hanem Vitalij Petrov is komoly balesetet szenvedett a Monacói Nagydíjon, de mexikói kollégájához hasonlóan nem sérült meg komolyabban. A sauberes montreali indulásáról - agyrázkódása miatt - az orvosok döntenek, Petrov viszont valószínűleg gond nélkül rajthoz állhat Kanadában.

"Jól érzem magam, nincs semmi gond" - nyilatkozta Petrov. "Jobb a közérzetem, mint a múlt heti verseny után. A bokám nem fáj, úgyhogy nem látom akadályát, hogy ott legyek a mezőnyben Kanadában." Petrovot még mindig bosszantja a monte-carlói incidens, baleset nélkül előkelő pozícióban zárhatott volna.

"A balesetig nagyon jól mentek a dolgok, akár harmadik-negyedik is lehettem volna. A dobogóért nagyon keményen kellett volna nyomni, de a negyedik hely összejöhetett volna, a tempóm nem volt rossz és a gumik is jó állapotban voltak. Nem volt szerencsém a forgalommal és a balesettel, ezt leszámítva minden terv szerint ment, nagy kár, hogy ezt nem ünnepelhettük jobb eredménnyel."