Vágólapra másolva!
A főnök Eric Boullier cáfolja, hogy a csapat tartozik az autógyárnak, amelytől új tulajdonosa, a Genii Capital részletfizetéses megoldással vette meg az istálló utolsó 25 százalékát.

Az elmúlt napokban elterjedt a hír, hogy a Renault istálló jelenlegi tulajdonosa, a Gérard Lopez által irányított Genii Capital tartozik a francia autógyárnak, a csapatfőnök Eric Boullier azonban tagadta ezt.

Az Autosport értesülései szerint Lopez részletfizetésre vette meg az alakulat maradék 25 százalékát: idén 5, jövőre 6, 2013-ban pedig 7 millió eurót kell átutalnia érte a Renault számlájára, miután a csapat többi részét már 2009 végén megvásárolta. Boullier szerint nincs szó elmaradásról.

"Mint minden vállalkozásnak, nekünk is vannak üzleti hiteleink, de 2011-ben már nem tartozunk a Renault-nak" - idézi őt az online szaklap. "Több évre szóló szerződést kötöttünk velük, speciális megegyezés született köztünk arról, hogy milyen ütemezés szerint kell fizetnünk nekik. A jövőben esedékesek lesznek további részletek, de idén már nem. Minden a legnagyobb rendben van."

A londoni legfelsőbb bíróság a múlt héten úgy döntött, elutasítja a Renault csapatát szponzoráló Group Lotus keresetét, és nem veszi el a "Team Lotus" név használati jogát a malajziai Tony Fernandes rivális alakulatától. Bár a Group Lotus valószínűleg fellebbezni fog az ítélet ellen, így egyelőre két Lotus maradt a forma-1-es mezőnyben, Boullier szerint ez nem veszélyezteti a Renault-t.

A bírósági döntés révén "legalább részben tisztázódtak a félreértések és a zűrzavar" - vélte. "Ez még egyértelműen meg is erősítette az együttműködést köztünk és a Lotus Cars, illetve a Proton (a Group Lotus anyacége) között. A névadó szponzori szerződésünk hét évre szól, és rengeteg pénzt jelent. Ennél többről nem is álmodhatnánk."