Vágólapra másolva!
Eric Boullier csapatfőnök szerint nem elég az a teljesítmény, amelyet Heidfeld az idei futamokon nyújt, főleg az időmérő edzéseken vár tőle jobb szereplést.

Miután Nick Heidfeld a Monacói Nagydíjon ismét gyengébb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, Vitalij Petrov, Eric Boullier bevallotta, a német idei szereplése eddig elmarad a várakozásoktól.

"Le kell ülnöm vele, hogy megértsem a problémáit, és teljesen átlássam a helyzetet" - nyilatkozta a Renault csapatfőnöke az Autosportnak.

Bár Heidfeld a 16. rajtkockából indulva Petrovval ellentétben pontszerzőként, a 8. helyen fejezte be a versenyt, a futam utolsó szakaszában balesetet szenvedett orosz egy szabadedzés kivételével az egész hétvégén gyorsabb volt nála. Hat nagydíjat követően ráadásul még csak egyszer fordult elő, hogy a német jobb rajthelyről vághatott neki a futamnak, mint Petrov.

Forrás: Lotus Renault

"A vasárnapi tempója jó volt, nagyon gyors tud lenni, de nyilvánvaló, hogy minél jobb helyről rajtolunk, annál több esélyünk van arra, hogy több pontot szerezzünk" - mondta Boullier.

"Az első edzéstől kezdve legalább olyan gyorsnak kellene lennie, mint Vitalij, de úgy tűnik, mindig késésben van. Ha az időmérő edzésen még nem áll készen az autója, nem megfelelő az egyensúly és Nick önbizalma sem, akkor nem tud egyetlen körön jó teljesítményt nyújtani."

Heidfeld jelenleg az előkelő 6. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, Boullier szerint azonban többet is ki lehetett volna hozni az eddigi futamokból. A csapatfőnök ezekkel a szavakkal foglalta össze versenyzője eddigi szezonját: "Mondjuk úgy, hogy jó, de nem eléggé."